Website & danscollectief dóór dansers vóór dansers

 

Wilt u een foto op onze site plaatsen?

Voor het op een website plaatsen van foto’s, muziek, film of teksten van iemand anders, is de toestemming nodig van de rechthebbenden, van de uitgever van de teksten bijvoorbeeld of van de fotograaf. Uiteraard is het wel toegestaan eigen foto’s of zelfgeschreven teksten erop zetten, daar hebt u immers zelf de rechten op. Ook zelf gemaakte muziek kunt u op uw eigen website zetten zodat anderen er naar kunnen luisteren.

Het veelvoorkomende misverstand ‘het staat toch al online, daar kan iedereen gebruik van maken, dus dan kan ik het ook op mijn eigen website zetten’ gaat niet op. Het enkele feit dat een foto of afbeelding op internet te vinden is, betekent niet dat zo'n werk vrij te gebruiken is. Een fotograaf heeft automatisch het auteursrecht op zijn foto, ook als hij dat er niet expliciet bij gezet heeft. Het maakt overigens niet uit of de foto van een professionele fotograaf is of van een amateur. Ook de maker van een vakantiekiekje heeft auteursrechtelijke bescherming en mag dus zelf bepalen of en hoe zijn foto gebruikt mag worden. Om andermans foto te gebruiken dient eerst toestemming te worden gevraagd aan de rechthebbende. Dat geldt ook voor foto's die openbaar op sites als Facebook zijn geplaatst.

Staat uw foto op onze website?

Stichting Dansparasol is niet verantwoordelijk voor het plaatsen van foto's door anderen, we doen erg ons best om geen auteursrechten te schenden door alle profielen en agenda-items te controleren. Mocht er toch een foto of afbeelding op onze website staan waarvan u de rechthebbende bent dan kunnen wij deze voor u verwijderen. Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeld om welke foto het gaat.

Bron: Auteursrecht.nl